Wednesday, August 21, 2013

Kosong! Kosong!

Tak tau pasai pa hari ni, cuba nak transfer gambar dari handphone ke PC guna card reader, mula-mula ok je, boleh buka dan view. Alang-alang dah buka, tengok-tengoklah from folder to folder, tapi bila time nak transfer gambar tu, takdan nak transfer lagi, tiba-tiba "Please insert a disk into drive F" something like that la. Ayat yang menunjukkan tiada removable disk atau memory card kita tak boleh dibaca. Ish..pasai pa..eject dan cuba semula tak boleh juga, pastu keluar ayat suruh format SD Card.

Aduhai..banyak gambar-gambar dalam tu yang tak save kat tempat lain. Sekarang pun masih tak boleh, "SD card blank and unsupported filesystem." Bila tekan, dia minta suruh format, " Are you sure you want to format the SD Card? All the data on your card will be lost." Okeh! my answers is I don't want to format and I don't want to lose all my memorable pictures in there! Do you hear me? Please back to normal!! Huhuhu.

Google punya google ada jumpa satu kaedah..satgi sampai rumah lepas buka puasa nak cuba try test tengok menjadi ka tak, download recovery software..mudah-mudahan menjadi, kalo tak menjadi jugak! Aku tukaq handphone baru..ehh..apa kena mengena. Takleh nak berfb, Instagram, WeChat, melalui handphone dah..sabo jelah!
Please pray for Egypt, for our muslim brother and sister.

2 comments :

Jay Ar said...

Semoga menjadi....
Salam #R4BIA

Cinta Zakirah said...

Alhamdulillah..dapat recover semua gambaq..syukur..

Copyright© All Rights Reserved cintazakirah.blogspot.com